Anita Lintula
Kosketus- ja joogaohjaaja, kirjoittaja ja yhteistyön mahdollistaja
Olen yhteiskuntatieteiden maisteri, shiatsuhoitaja, joogaohjaaja, auktorisoitu seksuaalineuvoja ja rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja. Harjoitan myös meditaatiota - pääharjoitusmuotoni on syvän levon meditaatio.
Opiskelin joogaa Marjo Wuorisalon YogaSource-koulussa 2017-18. Shiatsua opiskelin kolmen eri opettajan kanssa vuosina 2014-17. Meditoida aloin vuonna 2012, kun kävin läpi voimallista suruprosessia kumppanini äkillisen kuoleman johdosta. Meditaatio, kehotietoinen jooga ja kosketus tarjosivat minulle avaimet takaisin läsnäoloon, yhteyteen ja iloon.
Olen työskennellyt lähes 15 vuotta kehitysyhteistyö- ja sosiaalialan järjestöissä viestintä-, hankehallinto- ja esihenkilötehtävissä. Erityisosaamistani on erilaisten ihmisten yhteistyön mahdollistaminen, muiden potentiaalin esille nostaminen, sisällöntuotanto ja yhteiskirjoittaminen. Tällä hetkellä työskentelen Mifuko Trustissa ja Mifukossa kehitysyhteistyön ja markkinoinnin sisällöntuotannon saralla.
Kosketusta arkeen luo sillan kahden maailman välille. Meditatiivinen kosketus ja keholliset, meditatiiviset harjoitukset luovat tilan yhteydelle, vuorovaikutukselle ja luovuudelle mahdollistaen erilaisten ihmisten yhteistyön ja viisaan päätöksenteon. Unelmoin työelämästä, jossa feminiininen ja maskuliininen tekemisen tapa täydentävät toisiaan luoden myötätuntoista, ekologista ja tasavertaista maailmaa.
Meditaatioharjoituksen ja kosketuksen supervoima
ihmisten kiireiseen arkeen
Kosketusta arkeen-työpajat syntyivät yhteistyössä ystäväni Reija Mikkolan kanssa vuosina 2014-15. Halusimme tuoda meditaatioharjoituksen ja kosketuksen supervoiman ihmisten kiireiseen arkeen helposti lähestyttävässä muodossa. Suunnittelimme ja ohjasimme työpajoja, jotka kestivät 10 minuutista kolmeen tuntiin. Niihin osallistui äitejä ja tyttäriä, pariskuntia, yksin eläviä - kaikenlaisia ihmisiä erilaisilla kosketustaustoilla. Loimme turvallisen tilan ei-seksuaaliselle, läsnäolevalle kosketukselle sekä sanalliselle ja sanattomalle yhteydelle.
Ohjasimme myös 10 minuutin Kosketusta arkeen -työpajan n. 150 hengen sosiaali- ja terveysalan seminaarissa “taukojumppana.” Ohjasimme aluksi meditaatioharjoituksen, jonka jälkeen osallistujat pyysivät luvan edessä istuvalta kosketukselle. Jos he saivat luvan, he kuuntelivat käsillään edessä seisovan hartioita, jonka jälkeen he tekivät lyhyen shiatsusta vaikutteita saaneen lempeän hieronnan. Tuokion jälkeen salin täytti lämminhenkinen puheensorina - yhteys oli syntynyt.
"
Unelmieni työkulttuuri panostaa ihmisten välisen yhteyden vahvistamiseen
Unelmieni työkulttuuri panostaa ihmisten väliseen yhteyden ja yhteistoiminnan edellytysten vahvistamiseen. Se hyödyntää fasilitointimenetelmiä, jotka tukevat läsnäoloa, yhteyttä, luottamusta ja luovuutta. Kosketusta arkeen luo tilaa levollisuudesta ja yhteydestä nousevalle lämminhenkiselle tekemisen tavalle.
Koronan myötä yleistyneissä etätöissä on vähentynyt työyhteisöjen epävirallinen vuorovaikutus - keskitymme itse asiaan. Tämä voi lyhyellä tähtäimellä olla erittäinkin tehokasta, mutta pitkällä tähtäimellä se voi uuvuttaa ja vähentää uuden luomista yhdessä. Kosketusta arkeen vahvistaa työyhteisöjä ja tiimejä tuomalla läsnäolevan kosketuksen sekä meditatiiviset ja vuorovaikutukselliseet harjoitteet osaksi työ- tai virkistyspäivää.